PING PONG HERMOSTO SANOO POKS!

Erään äidin tarina: 

Huomaan täyttäväni kalenterin täyteen aamusta iltaan. Jos joku päivä kalenterissa on tilaa, yritän täyttää sen ystävän tapaamisella, kampaajalla tai juoksulenkillä. Tätä jatkuu viikkoja, kuukausia, kunnes huomaan olevani lopen uupunut. 

Portaiden nousu nostaa sykkeen.  Ruoka ei maistu mutta sokeri sitäkin enemmän. Vetäydyn ystävieni seurasta ja keksin tekosyitä, miksi en voi mennä sovittuihin tapaamisiin ja jos sovin meneväni, unohdan mennä. Toimin kuin automaatilla hoitaen pakolliset asiat rutiininomaisesti; herään, valmistelen lapset päiväkotiin tai kouluun, menen töihin (ja teen jotain), tulen kotiin kaupan eineshyllyn kautta ja  lysähdän sohvalle, kun lapset mikrottavat itselleen illallista. Itse syön levyn suklaata lapsien mentyä nukkumaan. Nukun huonosti. Seuraava päivä. 

Stressi, väsymys ja suorittaminen ovat hyvä tapa viedä hermosto ylikierroksille. Sitä jatkaa aikansa kunnes keho ei enää jaksa. Uupuminen vie hermoston tikkaiden toiseen päähän missä hermosto on lamaantunut. Sillä ei ole voimia tehdä pakollista enempää. Keho ja mieli kaipaavat lepoa ja hätätilassa hakevat sitä tekemättömyyden ja korkeiden kaloreiden kautta. Tuttua aika monelle.




Mikä sitten avuksi? Mistä, ja ennen kaikkea miten, lähteä liikkeelle?




Jos huomaat olevasi vielä ylivireystilassa, missä suoritat ja unohdat pysähtyä:

  • Rauhallinen jooga 

  • äänimalja- tai rumpurentoutus

  • Kävelyä metsässä ilman kuulokkeita tai sykemittaria

  • Puhelimen ja älylaitteiden laittaminen älä häiritse-tilaan klo 21 jälkeen




Jos olet jo kaatunut sohvalle ja viettänyt siellä suklaalevyn kanssa kuukausia:

  • Reipas kävely luonnossa ilman kuulokkeita tai sykemittaria

  • Jokin säännöllinen tekeminen tai harrastus joka kutsuu sinut ylös sohvalta

  • Säännöllinen ruokailu (auttaa vireystilaan ja vähentää sokerin himoa)

  • Puhelimen ja älylaitteiden laittaminen älä häiritse-tilaan klo 21 jälkeen




Hyviä ja toimivia neuvoja mutta silti usein yksin saavuttamattomissa. Monet meistä tietävät tasan mitä tulisi tehdä mutta yksin sitä ei vain saa aikaan. Tähän voimavaravalmennus, tai jokin muu henkinenvalmennus, voi olla hyvä vaihtoehto. On helpompi saada itsensä takaisin polulle, kun on joku kanssakulkija matkassa. Ammattitaitoinen valmentaja näkee hermostosi tilan ja osaa esittää kysymykset ja neuvoa harjoitukset, jotta sinä löydät itse ratkaisut ja tiesi takaisin. Valmentaja on ennen kaikkea läsnä. Hän kuulee sinut ja näkee sinut juuri sellaisena kuin olet ja ohjaa lempeän varmasti kohti sinun näköistä elämää. 

Äitien voimavaravalmennuksessa opit elämään äitiyttä juuri omalla tavallasi. Opit asettamaan rajat ja olemaan näin enemmän läsnä perheellesi. Valmennus antaa sinulle enemmän aikaa arkeen, jotta voit nauttia äitiydestä peloista huolimatta ja ilon kautta. Äitien voimavaravalmennus antaa sinulle työkalut oman hermoston säätelyyn. Huomaat harjoitusten kautta, miten hermostosi toimii ja miten se vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi. Hermostoa säätelemällä nukut paremmin, syöt terveellisemmin ja säännöllisemmin, liikut lempeästi ja juuri sinulle sopivalla tavalla sekä olet aito ja oikea sinä. 

Olisiko nyt aika lähteä elämään sinun näköistä elämää?

Edellinen
Edellinen

Olisiko aika sanoa heipat lepovajareille ja antaa tilaa elämän övereille?

Seuraava
Seuraava

PAASTO, NAUTTIIKO SIITÄ KUKAAN?